Hvordan er det muligt?

Spinat og hytteost tærte!

IMG_9411

IMG_9424

Så blev det tid til en skøn, hurtig og nem kødfri tærte her på bloggen! Jeg mener dog at du sagtens kan komme 200 g hakket kylling eller oksekød i også!

1 tærte
Opskrift:

Dej:
100 g hvedemel
100 g fuldkornshvedemel
1 tsk bagepulver
6 spsk olie
1 spsk vand
1 dl yoghurt

Fyld:
1 pose frossen spinat
400 g hytteost
½ tsk muskatnød
3 æg
1 ½ dl mælk
100 g emmentaler ost
2 mellem løg
salt og peber
en håndfuld hakket persille

(evt også en rød peberfrugt, tror det ville give en super smag!)

Fremgangsmåde:
Den frosne spinat skal gerne op 12 timer før.

Bland alle ingredienserne til dejen sammen i en skål. Der er ingen rækkefølge på de tørre eller våde ingredienser, du skal bare sørge for at blande det hele godt! Nå du mener det er blandet godt nok skal dejen i køleskabet og hvile i 30-45 minutter.

Imens den hviler kan du nu arbejde på fyldet. Spinaten skal drænes så meget den kan for vand, det tager lidt tid. Hytteosten kommes op i en skål, blandes med mælk, æg, muskatnød, persille, salt og peber. Rør godt til alt er blandet godt evt med en gaffel pga æggene.

Tænd ovnen på 180 grader C. alm ovn eller 160 grader C varmluft.

Ta’ dejen ud af køleskabet og hæld lidt mel ud på bordet. Ælt dejen lidt og rul ud. Ta’ en tærteform og pensel med lidt fedtstof og fold tærtedejen ned i. Jævnt og dejen skal helt op til kanten hele vejen rundt. Fordel spinaten i bunden og hæld derefter hytteostblandingen over. Riv de 100 g emmentaler ost udover tærten. Sæt tærten i ovnen i 35 minutter og vupti. En lækker tærte med sprød skorpe!

Velbekomme! Server evt med en god salat og lidt kylling.

Den smager også godt kold!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvordan er det muligt?