Tilbage og op igen

Chokoladetrøfler med ristet mandler

IMG_9676

Ny og lækker opskrift! Jeg ved det har været lidt stille herinde, men jeg har været lidt nede i et sort hul de sidste par dage. Men så kom lyset her til morgen og jeg fik lyst til at lave noget skønt før dagen står på træning! Det blev nogle lækre og nemme chokoladetrøfler med rom essens og en ristet mandel i midten og derudover chokolade overtræk med ristet mandelstykker på toppen! Og fik jeg sagt at det er NO BAKE?! de er super nemme og sååååå lækre!

Jeg lavede denne opskrift da jeg skulle have en dag til at gå og jeg ville lave noget lækkert og nemt. Så kom jeg på disse chokoladetrøfler med rom essens, en ristet mandel i midten og lys chokoladeovertræk med ristet mandelstykker på toppen, og mums hvor blev de bare lækre! Fik jeg forresten sagt at det er NO BAKE trøfler! Så de er super nemme og helt vildt hurtige at lave!

35-45 stk kommer an på størrelsen

Opskrift:

1 dl brun farin
1 dl sukker
2½ dl mel
1 tsk vanilje essens
2½ tsk rom essens
3-3½ spsk vand
60 g blødt smør (hvis lige taget ud af køleskabet giv det 15 sek i mikro)
75 g usødet kakao
en knivspids salt

Mandler (det er helt op til dig om du vil have dem i og ovenpå, det behøves ikke. Dog hvis du gør som jeg skal der være nok mandler, så du kan putte en hel i hver og hakke lidt og komme på toppen også, så cirka 40 mandler + 10-15 til at hakke)
Derudover skal du have noget chokolade til overtræk, det kan både være, hvid, lys eller mørk chokolade eller en blanding!

Fremgangsmåde:
Hvis du bruger mandler så skal du først sætte ovnen på 150 grader varm luft eller 170 grader alm ovn, når ovnen er varm, smider du mandlerne på en bageplade med noget bagepapir også ind i ovnen med dem i cirka 20 minutter.

I mens mandlerne er i ovnen kan du blande din trøffelblanding sammen! Start med at blande farin og sukker sammen, tilsæt så smør, vanilje essens og rom essens. Bland det hele godt sammen til en blød blanding. Tilsæt så mel og salt og mix så godt. Derefter sier du kakaoen over blandingen og rører godt. Til sidst tilsætter du vand, men føl dig frem med det.

Lad mandlerne køle lidt når de kommer ud af ovnen. Så kan du begynde at rulle blandingen til små kugler, ta’ en mandel og en klump af trøffel blandingen og rul den, så mandler er i midten og du har en flot kugle. Dette gøres ved alle.

Smelt chokoladen i et vandbad og mens chokoladen smelter så hakker du de sidste mandler. Nu skal du bare tage en kugle af gangen få den dækket med det smeltede chokolade og drys så lidt mandelstykker på. Når alle er færdige skal de køle af, helst i køleskabet. Når de er kølet helt af kan du samle dem i en lufttæt beholder og opbevare dem i køleskabet og spise en eller flere i ny og næ når du har lyst. De var i hvert fald et stort hit i min familie og de forsvandt på 2 dage!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tilbage og op igen